top of page

Schilderijen

Hier ziet u een aantal van mijn schilderijen. Mijn stijl van schilderen behoort tot het (magisch) realisme en is gedetailleerd uitgewerkt. In een aantal schilderijen spelen de papieren vogelmodellen een belangrijke rol. Ook maak ik voor de landschappen, 'waterwerelden', en de interieurs met robots, gebruik van papieren modellen. Ik bestudeer de lichtwerking en kleurschakeringen aan de hand van deze modellen om daarmee een surrealistische wereld te creëren die toch levensecht overkomt.

Still Lives
Stillevens

Voor een aantal stillevens dienden mijn papieren vogelmodellen (zie ' papierkunst ') als inspiratiebron. In deze stillevens speelde ik met de concepten van ruimtelijkheid en vlakheid die aanwezig zijn in deze kartonnen modellen. De papieren vogels worden getoond in hun verschillende ontwikkelingsstadia, maar ook in hun desintegratie.

Miniaturen

Kleine schilderijen met een maximum diameter ±12 centimeter. Klik op een afbeedling om hem in detail te bekijken.

Waterwerelden en zeegezichten

De serie panelen ‘Waterworld’ zijn zonder uitzondering nauwkeurig nageschilderde maquettes. De afgebeelde scheepjes heb ik eerst in papier gevouwen en gelijmd, en op schaal uitgevoerd, alvorens ze na te schilderen. Het zijn pieremachochels, de levensvatbaarheid is niet hoog.

Landschappen en Boomhutten

Deze miniaturen zijn geschilderd met olieverf op houten paneeltjes of koperplaatjes.

Met uiterste concentratie en precisie schilderde ik deze minuscule wereldjes, geheel in de traditie van de Leidse fijnschilders. Ik heb geprobeerd om - ondanks de beperkingen van het kleine formaat - een gevoel van ruimtelijkheid op te roepen in deze romantische landschappen. Voor de boomhutten maakte ik soms gebruik van papieren modellen als voorbeeld voor het schilderen.